El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player

De Costa del Maresme wordt gevormd door het kustgebied van een deel van de provincie Barcelona en strekt zich uit van Blanes tot Barcelona en is ongeveer 45 km lang. Sfeerbepalend is de spoorbaan die langs de hele kust achter het strand loopt. In het noordelijke deel gaat de bebouwing van de plaatsen bijna ongemerkt in elkaar over. Enkele bekende plaatsen zijn Blanes, Mataró, Calella, Pineda de Mar en Malgrat de Mar. Het mooi gelegen havenstadje Blanes is tevens een druk bezochte badplaats en staat ook bekend om de kantfabricage. Pineda de Mar is een klein, gezellig vakantiedorp en van oorsprong een Catalaans vissersdorp. Voor de vakantiegangers die een rustige en ontspannen strandvakantie aan de Spaanse kust willen zonder al te veel drukte is Pineda de geschikte vakantiebestemming. In Pineda de Mar vind je in het centrum een gezellig oud plein met rondom vele terrasjes en kleine steegjes met winkeltjes en souvenirshops om gezellig te winkelen of te wandelen. Verder heeft Pineda een fraai en breed strand.

De Costa Brava trekt van oudsher al vele Nederlandse vakantiegangers aan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er hier veel Nederlandse zaken te vinden zijn. Zo zijn er in Lloret de Mar al vier restaurants met een Nederlandse menukaart. In de eetcafés, om ze zo maar te noemen, kunt u alles eten wat u ook in Nederland op de kaart tegenkomt.

Veel mensen gaan naar de Costa Brava op vakantie om lekker te relaxen op één van de mooie stranden. Zon, zee, strand... alle ingredienten voor een geslaagde zonvakantie zijn aanwezig. Maar ook de sportief ingestelde vakantieganger kan met een gerust hart afreizen naar Spanje. Alle denkbare sporten zijn hier namelijk te beoefenen, van duiken tot parasailing, van mountainbiken tot zeilen. De Costa Brava staat bekend om de vele schitterende duikplekken. Dit maakt haar tot één van de belangrijkste duikbestemmingen van het westelijke Middellandse Zeegebied. Ieder jaar bezoeken duizenden duikliefhebbers de wateren van deze regio.

De bekendste duikstek is het natuurreservaat dat de Medeseilanden. Deze eilanden, in de buurt van L'Estartit, hebben een grote diversiteit aan flora en fauna. De eilanden zijn beschermd sinds 1990 en het is er strikt verboden om de natuur te verstoren. U mag geen vaste voet op de eilanden zetten en onderwater mag u de rust niet verstoren. Hierdoor is het visbestand geweldig gegroeid.

Een andere populaire watersport, die veel wordt beoefend aan de Costa Brava, is het windsurfen. Ieder jaar worden er grote evenementen georganiseerd. Vooral Roses staat bekend om de goede windsurfmogelijkheden. De twaalf kilometer lange baai krijgt in de zomer thermale winden en tijdens de rest van het jaar blaast er de bekende Tramontana. De goede omstandigheden voor jong en oud, beginner en gevorderd maakt de Costa Brava tot dé vakantiebestemming van Spanje.

Een bezoek aan de stad Barcelona doet het trouwens altijd bij iedereen goed, zowel jong als oud. Vanuit Lloret bent u met de trein binnen de kortste keren op de Ramblas. In Barcelona kunt u geweldig winkelen, tapas eten en natuurlijk schitterende bouwwerken bewonderen van de hand van Antoni Gaudí. Wereldberoemd is de Sagrada Familia. Kortom, u zult zich hier geen moment vervelen!

De Costa Dorada (gouden kust), in het Catalaans Costa Daurada, is een 216 kilometer lange kuststrook in Catalonië (in de provincies Tarragona en Barcelona). De strook bestaat uit vele stranden en rotskusten. Het begint ten zuiden van Barcelona en loopt vanaf daar verder langs verschillende bekende (bad)plaatsen, waaronder Tarragona, Salou, Cambrils en Sitges. De Costa Dorada is dan ook vooral bekend om haar enorme toerismebranche.

Menorca of Minorca (Latijns: Balearis Minor), is een Spaans eiland in de Middellandse Zee, dat behoort tot de Balearen. Menorca is het meest oostelijke en noordelijke eiland van de Balearen. De Spanjaarden van het vasteland noemen het eiland ook wel ‘isla verde y azul’, het groene en blauwe eiland.

Menorca is ca. 50 kilometer lang en maximaal 22 kilometer breed. De uiterste punten van Menorca zijn Cap Cavalleria in het noorden, Illa de l’Aire in het zuiden, Cap de Sa Mola in het oosten en Cap de Bajolí in het westen. De totale kustlijn bedraagt meer dan 200 kilometer. De totale oppervlakte van het eiland bedraagt 683 km2, en daarmee is Menorca het op één na grootste eiland van de Balearen.

De hoofdstad Mahón ligt 160 kilometer van Palma de Mallorca, 210 km van Barcelona, 315 km van het Noord-Afrikaanse Algiers, 350 km van Marseille, 360 km van Valencia en 370 km van Alguer, een stad op Sardinië. Ten noorden van Menorca ligt kaap La Mola, het oostelijkste punt van Spanje. De hoogst gelegen stad van Menorca is Ferreries, 150 meter boven de zeespiegel.

Menorca is overwegend sterk geaccidenteerd en vrij rotsachtig. Met name het centrum wordt gekenmerkt door een heuvelachtig landschap. De hoogste verheffing op Menorca is de Monte Toro (Arabisch voor ‘hoogste berg’) met 357 meter. Op heldere dagen kan men vanaf de Monte Toro zowel de noord- als de zuidkust zien. Opmerkelijk is het grote Christusbeeld dat boven op de heuvel staat. Andere ‘hoge’ toppen zijn de S’Enclusa (274 meter) en de Santa Àgueda (264 meter). Menorca kent ca. 70 baaien met zand- en rotsstranden, en verder vele ravijnen en grotten.

Op Menorca is grofweg gesproken een landschappelijke tweedeling te maken: in het centrum en het noorden is het licht heuvelachtig en de bodem is leikleurig en soms roodachtig. Het zuiden wordt gekenmerkt door karstplateaus waar enkele tientallen kloofdalen door waterlopen ingeslepen zijn.

In oktober 1993 heeft de UNESCO het hele eiland uitgeroepen tot een biosfeer-reservaat (Reserva de la Biosfera). Officieel staat nu meer dan 40% van het eiland onder natuurbescherming en zijn er 19 beschermde natuurgebieden. De kusten van Menorca zijn rotsachtig, maar de rotsen worden onderbroken door baaien met uitgestrekte zandstranden en kleine inhammen of cala’s.

Menorca heeft meer stranden dan alle andere eilanden van de Balearen bij elkaar opgeteld. De beste en mooiste stranden liggen in het zuiden en zijn: Playa de Son Bou, Porta de Ciutadella, Son Xoriguer, Cala’n Bosch, Santandriá, Cala’n Blanes, Cala Tirant, Son Saura, Arenal d’ Castell, Es Grau en Cala Santa Galdana. De noordkust van Menorca is zeer grillig, het lijken bijna Noorse fjorden. De bijzondere rotsformaties zijn door stormen en de zee in een tijdsbestek van duizenden jaren uitgesleten. Veel stille en ongerepte stranden liggen hier: Cala Tirant, Port d’Addaia, Cala Pregonda en Na Macaret.

De zes kilometer lange en tot 1,2 kilometer brede, beschutte havenbaai van Mahón, geldt als de best beschutte natuurlijke haven van de Middellandse Zee en de op een na grootste natuurlijke haven ter wereld. De kustlijn binnen dit fjord bedraagt ca. 20 kilometer. In de baai liggen ook nog drie eilanden: het Illa del Rei, het Illa Quarantena en het Illa d’es Llazaret.

De beek door het ravijn van Algendar stroomt het hele jaar door en mondt bij Cala Santa Galdena uit in een brede rivier naast het strand. De Cova Polida is een grot die alleen toegankelijk is via het water en vertoont een zeer groot aantal druipsteenformaties. De Cova d’es Coloms is met een hoogte van 24 meter, een breedte van 16 meter en een diepte van 11 meter, één van de indrukwekkendste ondergrondse monumenten van Menorca.

Opvallend zijn de geisers, die aan de westkant van de Cala en Forcat kleine fonteinen zeewater de lucht in spuiten. Deze zogenaamde ‘bufadors’ zijn niet terug te voeren op een vulkanische activiteit, maar op een ingenieus stelsel van grotten en gangen dat op de waterdruk reageert.

De populairste stranden aan de Costa Blanca liggen rondom Alicante en Benidorm. Er wordt wel gezegd dat de stranden bij Benidorm de meest witte van Spanje zijn. Bedenk wel dat de populaire, grote stranden zeer druk kunnen zijn in het hoogseizoen. Gelukkig zijn de stranden lang en breed genoeg om voor iedereen een plaatsje te vinden.

Aan de Costa Blanca vind je een groot aantal restaurants. Variërend van nogal toeristische zaken tot typisch Spaanse restaurants en tapasbars. In de toeristencentra is het fast food gehalte vrij hoog en vind je bovendien Italiaanse, Chinese en Nederlandse restaurants.In het oude centrum van Benidorm vind je veel gezellige bars, restaurants en kroegjes.
Een absolute 'must' is een bezoek aan tapasbar La Cava Aragonesa in Benidorm. Maar het is ook mogelijk je thuis te voelen in een van de vele Nederlandse kroegen zoals Cafe die Twee, Het Paaltje of De Kroon. 's Avonds is het heel gezellig in de bars aan het strand bijvoorbeeld in Heartbreak, Harley of Banana.
Tot in de vroege uurtjes dansen is natuurlijk ook mogelijk, de populairste lokaties zijn onder andere Pacha, KU en Penelope. Spanje is niet meer zo goedkoop als vroeger. Het prijsniveau ligt ongeveer gelijk aan dat van Nederland. In Valencia, een stad die een bezoek zeker waard is, vind je veel mondaine en moderne winkels.
Ook in Benidorm is alles te krijgen wat je zoekt, maar zijn de winkels meer ingericht op de toeristen die ieder jaar de badplaats bezoeken. Hoewel in het oude centrum ook nog een aantal authentieke winkels te vinden is met bijvoorbeeld handgemaakte tafelkleden en typisch Spaanse etenswaren.
De meeste winkels zijn open van 09.00 tot 14.00 uur en van 17.00 tot 19.00 uur. In toeristencentra zijn de shops open tot 22.00 uur. Op zaterdagmiddag en zondag zijn veel winkels gesloten. De Costa Blanca is geschikt voor echte cultuurliefhebbers maar dan wel diegene die bereid zijn een auto te huren en het binnenland in te gaan.

Rondom steden als Benidorm en Alicante vind je prachtige oude stadjes zoals Altea, Guadelest en Villajoysa. Een bezoek aan de mooie maar door toeristen nog nauwelijks ontdekte stad Valencia, zou voor cultuurliefhebbers in ieder geval op het programma moeten staan. De stranden rondom Benidorm en Albir aan de Costa Blanca lenen zich goed voor een vakantie met kinderen. Het strand loopt langzaam af in zee en het water is over het algemeen niet erg wild. Bovendien zijn in het binnenland verschillende pretparken en waterparken te vinden waar de kinderen zich zeker zullen vermaken.

De Costa de Almeria is een echt vakantieparadijs. Het is de streek waar je het gevoel krijgt van echt in Spanje te zijn, de streek van de tomaten en olijven, van de fiesta en de siesta. Lang geleden was deze costa al een rijk handelscentrum voor Grieken, Romeinen en Arabieren. Vele monumenten getuigen nog van dit rijk verleden. De Costa de Almeria ligt tussen de Costa del Sol en de Costa Blanca. Dit betekent: zon, zee, gezellige boulevards en mooie hotels. Enkele  belangrijke badplaatsen zijn : Roquetas de Mar, Almerimar, Aguadulce.

De Canarische Eilanden is een eilandengroep van 7 eilanden ten westen van Marokko. Hoewel het geografisch bij Afrika ligt, behoort deze archipel bij Spanje en bestaat uit 2 provincies: Santa Cruz de Tenerife (Tenerife, La Palma, La Gomera en El Hierro) en Las Palmas de Gran Canaria (Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarote). Vanwege de ligging zijn deze vulkanische eilanden erg populair als zonbestemming: het subtropische klimaat zorgt ervoor dat het er bijna het hele jaar goed vertoeven is. Het is niet voor niets de belangrijkste winterzon bestemming voor toeristen uit Nederland en omringende landen.

Veel mensen denken dat deze eilandengroep haar naam te danken heeft aan de aanwezigheid van kanariepietjes. Dit is niet juist. De eilanden heten zo omdat er vroeger veel grote wilde honden voorkwamen. Het Latijnse woord voor hond is canis en daar komt de naam dan ook vandaan. De gele kanarie zoals we die nu kennen is juist door kweek ontstaan op de Canarische Eilanden en dankt zijn naam aan zijn afkomst. Het is dus precies andersom!

De oorsprong van de zeven Canarische Eilanden is vermoedelijk hetzelfde: uit de Atlantische Oceaan omhooggestegen als gevolg van vulkanische werking. Dit is goed terug te zien aan de lavavelden, krateropeningen, basaltdekken en vulkaankegels. Een aantal vulkanen is nog steeds actief, maar het is al lang geleden dat er een uitbarsting heeft plaatsgevonden waarbij er doden vallen. In 1826 heeft de laatste serieuze uitbarsting plaatsgevonden; dat was op Tenerife. Hoewel alle zeven eilanden van vulkanische oorsprong zijn, is de lanschappelijke variatie erg groot. Groene stukken, dorre stukken, fijn geel zandstrand, zwarte stranden, gladde vlaktes en ruwe bergen....je treft alles aan op deze juweeltjes van eilanden. De onderlinge verschillen, maar ook de verschillende soorten bewoners en toeristen, zorgen ervoor dat elk eiland echt een eigen karakter heeft. Zelfs binnen hetzelfde eiland kunnen er grote verschillen zijn. Zo is het zuiden van Tenerife erg dor en droog, het noorden daartegenover heeft groene natuur, is gemiddeld een paar graden kouder, heeft veel meer bewolking en regenval en is mede daarom minder toeristisch dan het zuiden.
 

 

El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash PlayerEl contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player

 

El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player

 

El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player


El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player

 

El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash PlayerEl contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player

       
           
 

Internships and tranining periods in Spain ?

 

Como hacer practicas en España?

 

Faire un stage en Espagne ?

 

Willst du ein Praktikum in Spanien absolvieren?

 

Wil jij stage lopen in Spanje?

 
 

Every year, students are looking for internships around Europe, Spain is one of the most chosen country by students because they want to learn Spanish, the 3rd most spoken language in the world.

StageSpain helps you to find an internship or a job in Spain in the best hotels and resorts. We offer trainings in Coast Brava, Coast Maresme, Coast Barcelona, Coast Alicante, Coast Valencia, Coast del Sol, Coast Almeria, Coast Islas Canarias, Coast Islas Baleares.


We work with more than 200 hotels and tourism resorts, We help you to find different trainings in different areas of tourism.

 

Cada año muchos estudiantes buscan prácticas o trabajo por toda Europa y sobretodo en España. España es uno de los países que los estudiantes eligen porque quieren aprender y hablar el español: la tercera lengua del mundo.

StageSpanje te ayuda a conseguirlo. Prácticas en los mejores hoteles y centros turísticos de España. Estamos en la costa Brava, costa Maresme, costa Barcelona, costa Alicante, costa Valencia, Costa del Sol, costa Almería, costa Islas Canarias, costa Islas Baleares.

Trabajamos con más de 250 hoteles y organismos de turismo, te ayudamos a encontrar trabajo o prácticas en diferentes departamentos en el área del turismo.

 

  Chaque année nombreux sont les étudiants qui recherchent des stages ou jobs en Europe. L’Espagne est un des pays que les étudiants préfèrent puisqu’ils veulent apprendre et pratiquer la 3ème langue la plus parlée au monde : l’espagnol.

Stage-Espagne vous aide à trouver un stage ou job dans les meilleurs hôtels et centres touristiques d’Espagne. Nous vous proposons des places sur la Costa Brava, Costa Maresme, Costa Barcelone, Costa Alicante, Costa Valencia, Costa del Sol, Costa Almería, Costa Islas Canarias, Costa Islas Baleares.

Nous sommes en collaboration avec plus de 200 hôtels et organismes de tourisme, nous t’aidons à trouver ton stage/job dans différents départements du secteur de tourisme
 

Jedes Jahr schauen sich Studenten nach einem Praktikum in Europa um. Spanien ist eines der beliebtesten Länder um ein Praktikum zu absolvieren auch weil es gleichzeitig möglich ist Spanisch zu lernen.

Praktikum- Spanien arbeitet mit mehr als 200 der schönsten Hotels Spaniens zusammen und vermittelt Praktikumsstellen an Europäische Studenten.

Die Hotels befinden sich: Costa Brava, Costa Maresme, Costa Barcelone, Costa Alicante, Costa Valencia, Costa del Sol, Costa Almería, Costa Islas Canarias, Costa Islas Baleares.Wir helfen Dir ein Praktikum im Gastronomie oder Hotelbereich zu finden.

 

Elk jaar zoeken studenten stageplekken binnen Europa, zo ook in Spanje. Spanje is een van de landen die veel studenten kiezen, omdat ze dan spaans kunnen leren.

Stage-Spanje helpt je om een stageplek of werk in spanje te vinden. Stageplekken in de beste hotels en de mooiste plekken van Spanje. We bieden stageplekken aan in Costa Brava, Costa Maresme, Costa Barcelona, Costa Alicante, Costa Valencia, Costa del Sol, Costa Almeria, Costa islas Canarias, Costa islas Baleares.

We werken samen met meer dan 200 hotels en toeristische plekken, We helpen je met het vinden van een stageplek op verschillende afdelingen binnen verschillende toeristische bedrijven.

 
 

Internship entertainment
Internship reception
Internship bar
Internship restaurant
Internship booking call center
Internship marketing
Internship accounting

  Prácticas de animación
Prácticas de recepción
Prácticas de bar
Prácticas de restaurante
Prácticas de central de reservas
Prácticas de marketing
Prácticas de contabilidad
  Stage animation
Stage réception
Stage bar
Stage restaurant
Stage réservation
Stage marketing
Stage comptabilité

  Praktikum Animation
Praktikum Rezeption
Praktikum Rezeption
Praktikum Restaurant
Praktikum Réservation
Praktikum Marketing
Praktikum Accounting

  Werk animatie
Stage animatie
Stage receptie
Stage horeca
Stage boekingen call center
Stage marketing
Stage accounting
 
 

         
 

 


Barcelona | Marbella | Oropesa del Mar | Roses | Mallorca | Menorca | Ibiza | Calella | Blanes | Peñiscola | Torremolinos | Benalmadena | Santa Susanna | Pineda de Mar | Fuerteventura
Malgrat de Mar | Andorra | Formentera | La Molina | Fuengirola | Benidorm | Lanzarote | Tenerife | Lloret de Mar | Tossa de Mar | Cambrils | Platja D'aro | Gran Canaria | Sitges

COSTA DAURADA | COSTA BLANCA | COSTA BARCELONA | COSTA DEL SOL | ISLAS BALEARES | ISLAS CANARIAS | ANDALUCIA

 
 


DERECHOS RESERVADOS. COPYRIGHT 2009 © STAGESPAIN.COM