El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player


Hier kan je informatie vinden over Spanje voor jou als toekomstig stagiaire!

Het Spaans (español) of Castiliaans (castellano) is een Iberisch-Romaanse taal. Volgens sommige bronnen staat het Spaans op de vierde plaats in de lijst van de meest gesproken talen ter wereld, terwijl andere bronnen beweren dat het Spaans op de tweede of derde plaats staat. Het Spaans wordt als eerste taal gesproken door zo'n 332 miljoen mensen, of door 420 à 425 miljoen als de niet-moedertaalsprekers worden meegeteld. Sommigen stellen dat Spaans, na het Engels, tegenwoordig kan worden beschouwd als de op een na belangrijkste taal ter wereld (en in dit opzicht dus zelfs het Frans voorbijstreeft), als gevolg van het toenemende gebruik in de Verenigde Staten, het hoge geboortecijfer in de meeste landen waar de taal officieel wordt gesproken, de groeiende economieën in de Spaanstalige wereld, haar invloeden op de wereldwijde muziekmarkt, het belang van haar literatuur, en simpelweg vanwege het grote aantal gebieden op het aardoppervlak waar de taal wordt gesproken.

Het Spaans behoort tot de Romaanse tak van het Indo-Europees en stamt hoofdzakelijk af van het Latijn en toont veel overeenkomsten met haar georgrafische buren in Europa. Wat betreft de fonologie, grammatica en ortografie is het Spaans is gerelateerd aan verscheidene talen. Hiervan toont het Portugees onder de grotere talen wellicht de meeste overeenkomsten. Echter, het Spaans is ook verwant met het Catalaans, Asturiaans, Galicisch en verscheidene andere Romaanse talen. Het Spaans toont minder overeenkomsten met het Frans en Italiaans, maar heeft toch sterke banden met deze twee talen vanwege haar Latijnse oorsprong.

Overal waar je bent zie je dat Spanje een zeer sterke culturele uitstraling heeft. De hoofdstad van Spanje Madrid was niet voor niets in 1992 nog de Culturele hoofdstad van Europa. Dit komt overal in terug. Er zijn een aantal aspecten die hand in hand samengaan met de cultuur van Spanje en waar de inwoners ook veel waarde aan hechten. Ten eerste is de muziek, en dan spreken we over gitaarmuziek en de Flamenco dans zeer belangrijk. Dit is ook een telkens terugkerend fenomeen bij de nationale feestdagen en festivals die worden gehouden in geheel Spanje. Ten tweede is de architectuur van kunst heel geliefd, zowel bij de lokale bevolking als bij de toeristen. Enkele bekende namen zijn Gaudi, Pablo Picasso, Joan Miro en Salvador Dali. Tenslotte is er nog één aspect dat Spanje tot Spanje maakt, de fiesta's. Er zijn genoeg feesten die elk jaar weer gehouden worden waarbij sommige ook voorafgaan aan een speech van de koning van Spanje. De meest feesten zijn gebaseerd op de katholieke geloofsovertuigingen in Spanje. De feesten zelf gaan gepaard met parades, optredens, competities en andere zaken. Een traditioneel feest kan enkele dagen duren maar sommige gaan ook wel langer dan een week door. Zeker als toerist is dit de ideale manier om iets te leren over de geschiedenis en cultuur van Spanje terwijl men intussen al meefeestend geniet van de gastvrijheid van de Spanjaarden.

Het hoogseizoen in Spanje loopt meestal van mei t/m augustus. Indien je in deze periode naar Spanje wilt gaan, hou er dan rekening mee om tijdig te boeken. Hoewel er voldoende hotels en campings zijn waar je kunt verblijven, dien je ook rekening te houden met een eventuele vlucht. Bovendien is het boeken via een reisbureau vaak voordeliger dan dat je ter plaatse een hotel boekt. Tijdens de Nederlandse zomervakanties tref je de meeste Nederlandse toeristen aan in de Spaanse kustgebieden. Spanje is ook geliefd bij Duitsers, Russen en Engelsen. Jongeren trekken vooral naar gebieden als Salou, Lloret de Mar en Malgrat de Mar.

Hou je meer van rust en niet van massatoerisme, laat het hoogseizoen dan aan je voorbij gaan. Het laagseizoen is prima om in Spanje te verblijven, want dan is het klimaat er nog steeds aangenaam en je hebt meer keuze in de Spaanse accommodaties. Tel daarbij op dat het minder druk is en vaak iets goedkoper. We kunnen niet anders zeggen dan dat dit een uitstekende tijd is voor uw vakantie in Spanje.

Ga je naar Spanje? Dan moet je zeker paëlla eten onder het genot van een lekker glas wijn. Maar natuurlijk is er meer. Eten is voor Spanjaarden erg belangrijk. Het vormt een belangrijk deel van de Spaanse cultuur. Het eten van een warme maaltijd gebeurd dan ook twee keer per dag. De eerste tijdens de siësta en de tweede rond een uur of negen in de avond.

Dat men in Spanje veel belang hecht aan goed eten blijkt ook uit het aanbod van verse producten. Iedere morgen komen de vissers met ladingen verse vis uit zee, die dan meteen (soms nog levend) verkocht wordt. In de supermarkten tref je ook een goed aanbod van verse producten aan. In principe kent elke regio zijn eigen culinaire hoogstandjes. Of dit nu voeding of wijn betreft, vaak gaat het om goede kwaliteit. Maar over het algemeen zijn de bekendste Spaanse gerechten: paëlla, gazpacho, tortilla en tapas.

 

Ben jij door de selectie gekomen en weet je al in welk hotel je stage gaat lopen? Dan wordt het tijd dat je een manier gaat zoeken om naar Spanje te komen! De eenvoudigste manier is natuulijk met het vliegtuig. We hebben daarom om het jou wat makkelijker te maken hieronder de voornaamste vliegtuigmaatschappijen opgesomd. Via deze vliegtuigmaatschappijen kan je snel, gemakkelijk en (meestal) voordelig een ticket boeken om zo richting een zonnige, leuke en uitdagende stage te vliegen. Natuurlijk kan je ook zelf op onderzoek gaan om een goedkoop ticket te vinden, maar over het algemeen bieden onderstaande maatschappijen de beste tickets aan. Heel veel succes gewenst met je zoektocht naar de vlucht naar jouw carriere!

  • Vueling
  • Transavia
  • Clickair
  • Iberia
  • Ryanair
  • KLM

 

Jaarlijks gaan er miljoenen, vooral jongere mensen, naar Spanje. De Costa Brava, de Balearen en de Canarische Eilanden behoren daarbij vaak tot de favoriete plekken. Naast het mooie weer, de zee en de lange zandstranden, is het Spaanse nachtleven ook een belangrijke reden om de zomervakantie daar door te brengen. In Spanje begint de avondje stappen pas laat en in de meeste toeristische plaatsen aan de Costa’s wordt het nachtleven gevuld met verschillende bars en discotheken. Aangezien de discotheken pas na middernacht opengaan, is er genoeg tijd om ’s avonds gezellig uit eten te gaan. Daarna kan je iets gaan drinken in een van de vele gezellige barretjes en vanaf middernacht richting de discotheken trekken.

Over discotheken wordt men gedurende vakantietijd voldoende geïnformeerd. Overdag op het strand lopen er proppers om je uit te nodigen voor de disco waar zij werken. Vaak gaat dit in combinatie met een gratis drankje bij entree. Discotheken heten in Spanje “discotecas” en niet disco. Disco is namelijk het Spaanse woord voor “CD”. Wie zijn stage in Spanje loopt, zal in zijn vrije tijd genoeg tijd hebben om te genieten van het Spaanse nachtleven.

Heerlijk eten, prachtige stranden, veel zon, gastvrije mensen, siësta’s, en vele meer zijn een perfecte omschrijving van Spanje. Het is heerlijk om er een aantal weken te vertoeven, vooral tijdens de zomermaanden. De Spaanse kust heeft een strekking van meer dan 4000 kilometer langs prachtige zeeën. In het noorden van deze strook ligt de kustlijn van de Cantabrische Zee. In het oosten en het zuiden grenst Spanje aan de Middellandse Zee. In het westen en het zuiden grenst ze aan de Atlantische Oceaan. Deze drie gebieden zijn in totaal goed voor een jaarlijkse toeristenstroom die in de miljoenen loopt. Dit is bijvoorbeeld te zien aan het aantal inwoners dat vertrekt uit het binnenland naar de toeristische kustplaatsen en grootsteden. Veel toeristen laten zich dan ook verleiden om een vakantiewoning aan te schaffen zodat ze er elk jaar weer kunnen terugkeren. De Spaanse hotels en campings zitten tijdens de zomermaanden grotendeels vol, waardoor mensen steeds vaker deze drukke periodes gaan vermijden. Zoals men kan zien, is het toerisme voor Spanje inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke bron van inkomsten.

 

El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player

El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player

El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player

El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player

El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player

El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player

El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player

 
       
           
 

Internships and tranining periods in Spain ?

 

Como hacer practicas en España?

 

Faire un stage en Espagne ?

 

Willst du ein Praktikum in Spanien absolvieren?

 

Wil jij stage lopen in Spanje?

 
 

Every year, students are looking for internships around Europe, Spain is one of the most chosen country by students because they want to learn Spanish, the 3rd most spoken language in the world.

StageSpain helps you to find an internship or a job in Spain in the best hotels and resorts. We offer trainings in Coast Brava, Coast Maresme, Coast Barcelona, Coast Alicante, Coast Valencia, Coast del Sol, Coast Almeria, Coast Islas Canarias, Coast Islas Baleares.


We work with more than 200 hotels and tourism resorts, We help you to find different trainings in different areas of tourism.

 

Cada año muchos estudiantes buscan prácticas o trabajo por toda Europa y sobretodo en España. España es uno de los países que los estudiantes eligen porque quieren aprender y hablar el español: la tercera lengua del mundo.

StageSpanje te ayuda a conseguirlo. Prácticas en los mejores hoteles y centros turísticos de España. Estamos en la costa Brava, costa Maresme, costa Barcelona, costa Alicante, costa Valencia, Costa del Sol, costa Almería, costa Islas Canarias, costa Islas Baleares.

Trabajamos con más de 250 hoteles y organismos de turismo, te ayudamos a encontrar trabajo o prácticas en diferentes departamentos en el área del turismo.

 

  Chaque année nombreux sont les étudiants qui recherchent des stages ou jobs en Europe. L’Espagne est un des pays que les étudiants préfèrent puisqu’ils veulent apprendre et pratiquer la 3ème langue la plus parlée au monde : l’espagnol.

Stage-Espagne vous aide à trouver un stage ou job dans les meilleurs hôtels et centres touristiques d’Espagne. Nous vous proposons des places sur la Costa Brava, Costa Maresme, Costa Barcelone, Costa Alicante, Costa Valencia, Costa del Sol, Costa Almería, Costa Islas Canarias, Costa Islas Baleares.

Nous sommes en collaboration avec plus de 200 hôtels et organismes de tourisme, nous t’aidons à trouver ton stage/job dans différents départements du secteur de tourisme
 

Jedes Jahr schauen sich Studenten nach einem Praktikum in Europa um. Spanien ist eines der beliebtesten Länder um ein Praktikum zu absolvieren auch weil es gleichzeitig möglich ist Spanisch zu lernen.

Praktikum- Spanien arbeitet mit mehr als 200 der schönsten Hotels Spaniens zusammen und vermittelt Praktikumsstellen an Europäische Studenten.

Die Hotels befinden sich: Costa Brava, Costa Maresme, Costa Barcelone, Costa Alicante, Costa Valencia, Costa del Sol, Costa Almería, Costa Islas Canarias, Costa Islas Baleares.Wir helfen Dir ein Praktikum im Gastronomie oder Hotelbereich zu finden.

 

Elk jaar zoeken studenten stageplekken binnen Europa, zo ook in Spanje. Spanje is een van de landen die veel studenten kiezen, omdat ze dan spaans kunnen leren.

Stage-Spanje helpt je om een stageplek of werk in spanje te vinden. Stageplekken in de beste hotels en de mooiste plekken van Spanje. We bieden stageplekken aan in Costa Brava, Costa Maresme, Costa Barcelona, Costa Alicante, Costa Valencia, Costa del Sol, Costa Almeria, Costa islas Canarias, Costa islas Baleares.

We werken samen met meer dan 200 hotels en toeristische plekken, We helpen je met het vinden van een stageplek op verschillende afdelingen binnen verschillende toeristische bedrijven.

 
 

Internship entertainment
Internship reception
Internship bar
Internship restaurant
Internship booking call center
Internship marketing
Internship accounting

  Prácticas de animación
Prácticas de recepción
Prácticas de bar
Prácticas de restaurante
Prácticas de central de reservas
Prácticas de marketing
Prácticas de contabilidad
  Stage animation
Stage réception
Stage bar
Stage restaurant
Stage réservation
Stage marketing
Stage comptabilité

  Praktikum Animation
Praktikum Rezeption
Praktikum Rezeption
Praktikum Restaurant
Praktikum Réservation
Praktikum Marketing
Praktikum Accounting

  Werk animatie
Stage animatie
Stage receptie
Stage horeca
Stage boekingen call center
Stage marketing
Stage accounting
 
 

         
 

 


Barcelona | Marbella | Oropesa del Mar | Roses | Mallorca | Menorca | Ibiza | Calella | Blanes | Peñiscola | Torremolinos | Benalmadena | Santa Susanna | Pineda de Mar | Fuerteventura
Malgrat de Mar | Andorra | Formentera | La Molina | Fuengirola | Benidorm | Lanzarote | Tenerife | Lloret de Mar | Tossa de Mar | Cambrils | Platja D'aro | Gran Canaria | Sitges

COSTA DAURADA | COSTA BLANCA | COSTA BARCELONA | COSTA DEL SOL | ISLAS BALEARES | ISLAS CANARIAS | ANDALUCIA

 
 


DERECHOS RESERVADOS. COPYRIGHT 2009 © STAGESPAIN.COM